|
Köttlådor |
|
|
Varje höst slaktar vi de djur som är redo. Slakten sker på Varekils Slakteri på Orust. Det är ett litet småskaligt slakteri, garanterat närmast för så korta transporter som möjligt. På slakteriet slaktas, veterinärbesiktas och BSE-testas djuren. Sedan hängmöras köttet i upp till 2 veckor, för att få rätt mörhet och för att inte innehålla så mycket vatten. Därefter styckas de, delarna vakumförpackas och varje styckningsdetalj märks med namn och packas sedan i kundlådor. Alla delar av djuret finns representerat i varje låda. Drygt halva lådan (c:a 60%) består av köttfärs som ej är portionsförpackad så det får man göra själv. Lådorna väger mellan 15och 20 kilo beroende på djurets storlek (ryms i 2 fack i ett frysskåp). |
|
||
Beställning av Köttlådor: |
|||
|
|||
Webbansvarig, design: Lena Sandström Grafik & copyright 2009-2012 M o L Andersson & L. Sandström |